XXIV. Fiatal Műszakiak Nemzetközi Tudományos Ülésszaka

Időpont
Helyszín(ek)
Kolozsvár
Szervező(k)
Műszaki Tudományok Szakosztálya, Sapientia EMTE
Programfelelős
Bitay Enikő
MEGHÍVÓ

Örömmel értesítjük, hogy a Fiatal Műszakiak Nemzetközi Tudományos Ülésszakát az idén 24. alkalommal rendezzük meg az Erdélyi Múzeum-Egyesület védnöksége alatt. Társszervező a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem.
A Kárpát-medence fiatal műszaki szakemberei számára megrendezett tudományos fórum célja a kutatás ösztönzése, a tudományos kapcsolatok kialakítása, valamint a magyar műszaki nyelv művelése.
Örvendetes az a tény, hogy az évek során rendezvényünk megőrizte népszerűségét. Az idén 138 szerző 63 dolgozat keretében mutatja be, illetve közli kutatási eredményeit.
A rendezvény fővédnöke: Lovász László, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke, védnöke: Gyulai József, a Novofer Alapítvány kuratóriumának elnöke.
Az Erdélyi Múzeum-Egyesület Műszaki Tudományok Szakosztálya nevében tisztelettel meghívjuk Önt a Fiatal Műszakiak Tudományos Ülésszakának megnyitójára és előadásaira, Kolozsvárra.
A konferencia 2019. március 28-án, csütörtökön délelőtt 9.30 órától kezdődik plenáris előadásokkal, a Protestáns Teológia dísztermében (Bocskai/Avram Iancu tér 13. szám, I. emelet).
Délután 14.00 órától ötvenkilenc előadás hangzik el hat szekcióban, az EME központi székházában (Jókai/Napoca utca 2–4. szám, I. emelet), illetve a Sapientia - Erdélyi Magyar Tudományegyetem Bocskay-ház (Mátyás/Matei Corvin utca 2. szám).

 
A programfüzet itt érhető el http://eme.ro/fmtu/EME_FMTU-programfuzet_2019.pdf

Kérjük részvétele visszaigazolását 2019. március 27-ig az EME-titkárságra (e-mail: titkarsag@eme.ro vagy telefonon: +40-75-1016063).
 
Tisztelettel és szeretettel várjuk rendezvényünkre.

Kolozsvárt, 2019. március 22.

Bitay Enikő, az EME Műszaki Tudományok Szakosztály elnöke