Az EU felülvizsgált médiairányelvének (2018) hatása a román jogra
A rendezvény egy későbbi időpontban lesz megtartva! Szíves elnézésüket kérjük.

Az EU felülvizsgált médiairányelvének (2018) hatása a román jogra

Az EU legfontosabb médiajogi eszközének, az Audiovizuális Médiaszolgáltatásokról szóló Irányelvnek a felülvizsgálati eljárása 2018-ban lezárult. Az irányelv számos ponton vezet be fontos új rendelkezéseket, vagy szigorít a meglevőn. Az újdonságok között megemlíthetjük az új médiák (videómegosztó platformok) szabályozását, a szigorúbb rendelkezések esetében pedig a kiskorúak védelmére és a reklámokra vonatkozó tételeket.

A kerekasztal során a résztvevők az új jogszabályi környezetnek a romániai jogalkotásra való hatását, a helyi jogba való beépülését és annak gyakorlati vonatkozásokra való hatását vizsgálják.

Résztvevők: Rácz Éva (M.Ú.R.E. elnök), Kokoly Zsolt (EME szakosztályi alelnök, a Sapientia EMTE egyetemi adjunktusa), Borsos Orsolya (az Országos Audiovizuális Tanács tagja), Vallasek Magdolna (a Sapientia EMTE egyetemi adjunktusa).

A rendezvény valamennyi érdeklődő előtt nyitott.

 

Időpont: ELMARAD!!

Helyszín: EME székház előadóterme (Jókai/Napoca u. 2-4. sz.)

 

Szervezők:     

Erdélyi Múzeum Egyesület IV., Jog-, Közgazdaság- és Társadalomtudományi Szakosztálya

Magyar Újságírók Romániai Egyesülete (M.Ú.R.E.)

Sapientia EMTE, Jogtudományi Intézet

 


Szervező(k): EME IV., Jog-, Közgazdaság- és Társadalomtudományi Szakosztálya, Magyar Újságírók Romániai Egyesülete (M.Ú.R.E.), Sapientia EMTE, Jogtudományi Intézet
Kapcsolattartó(k): Kokoly Zsolt
Helyszín(ek): EME székház előadóterme