Magyar műszakis ballagás – Kolozsvárt

Időpont
Helyszín(ek)
EME-székház
Szervező(k)
Kolozsvári Műszakis Klub (KMDSZ) és az EME Műszaki Tudományok Szakosztály
Programfelelős
Szilágyi Júlia, szakosztályi titkár

Második alkalommal kerül sor Magyar műszakis ballagásra Kolozsvárt a Kolozsvári Műszakis Klub (KMDSZ) és az EME Műszaki Tudományok Szakosztálya szervezésében.

A rendhagyó ünnepség kezdeményezői a műszakis hallgatók, akik az elmúlt évben aktívan részt vettek a műszakis közösség építésében.
A rendezvény időpontja, helyszíne:
2014. június 19., csütörtök 18.00 órai kezdettel az Erdélyi Múzeum-Egyesület központi székházában (Jókai/Napoca utca 2–4. szám I. emelet, előadóterem).

Program
18:00 Köszöntő beszédek:
Bitay Enikő, az EME Műszaki Tudományok Szakosztályának elnöke
Rés Konrád, a KMDSZ elnöke
Enyedi Tamás, a Kolozsvári Műszakis Klub elnöke
18:30 Emléklapok és ajándékkönyvek átadása
19:00 Ledán Imola és László Szabolcs előadása (a Kővirág együttes által megzenésített Nemes Nagy Ágnes verse)

Eseménybeszámoló
Magyar műszakis ballagás – Kolozsvárt 2014. június 19-én második alkalommal került sor Magyar műszakis ballagásra Kolozsvárt a Kolozsvári Műszakis Klub (KMDSZ) és az EME Műszaki Tudományok Szakosztálya szervezésében. A rendhagyó ünnepség az EME központi előadótermében zajlott, kezdeményezői a műszakis hallgatók, akik az elmúlt évben aktívan részt vettek a műszakis közösség építésében. Az ifjú mérnököket Bitay Enikő az EME Műszaki Tudományok Szakosztályának elnöke, Rés Konrád a Kolozsvári Magyar Diákszövetség elnöke és Enyedi Tamás a Kolozsvári Műszakis Klub elnöke köszöntötték és biztatták a további útjukra. Van műszakis közösségi élet az egyetemi évek után is, vannak intézmények, melyekben az ifjú mérnökök kibontakozhatnak, kutatásban, képzésben, tudományszervezésben aktívan részt vehetnek. Erre serkentette Őket Bitay Enikő beszédében, s ugyanakkor bíztatva, hogy merjék vállalni az új kihívásokat, feladatokat és ápolják a műszaki közösséget. A köszöntő szavak mellett a ballagó diákok emléklapot, ajándékkönyvet, útravaló kellékeket vehettek át, az ünnepi hangulatot zenei összeállítás fokozta. Ledán Imola és László Szabolcs egyetemi hallgatók előadásban felcsendült Nemes Nagy Ágnes Tanulni kell című versének a Kővirág együttes által megzenésített dala. A rendezvény ünnepi részén körünkben üdvözölhettük Kocsis Károly akadémikust, az MTA Magyar Tudományosság Külföldön Elnöki Bizottságának elnökét, valamint Tarnóczy Mariann osztályvezetőt. A zárszóban Kocsis Károly a tudományos pálya választásának fontosságát emelte ki, bemutatva az MTA törekvéseit a külhoni magyar tudományosság összefogásáért. Tarnóczy Mariann a kutatómunka pályázati lehetőségekről tájékoztatott, illetve az intézményes keretek közti tudományos tevékenységre ösztönözte a frissen végzett hallgatókat. Mellékletben a fotóalbum, Nemes Nagy Ágnes: Tanulni kell című verse és Bitay Enikő: Útravaló köszöntése.
Report
136863