VII. Magyar műszakis ballagás

Időpont

Hetedik alkalommal kerül sor a Magyar műszakis ballagásra Kolozsvárt a Kolozsvári Műszakis Klub (KMDSZ) és az EME Műszaki Tudományok Szakosztálya szervezésében.
A rendhagyó ünnepség kezdeményezői a műszakis hallgatók, akik az elmúlt években aktívan részt vettek a műszakis közösség építésében.

Résztvételi szándékodat az alábbi kérdőív kitöltésével jelezheted:

https://forms.gle/ZTV3wwDPnAB2k1qX6


A rendezvény időpontja, helyszíne: 2019. június 11-én , 17:30 órától az Erdélyi Múzeum Egyesület (EME) díszterme, Jókai/Napoca utca 2-4 szám

Szeretettel vár, az EME és a Kolozsvári Műszakis Klub!

Program

- 17:30 Megnyitó: Gaudeamus Igitur

- 17:40 Köszöntőbeszédek : Bitay Enikő, az EME Műszaki Tudományok szakosztályának elnöke, az MTA külső tagja; Dr. Gobesz Zsongor-Ferdinánd, a Kolozsvári Műszaki Egyetem, Építészmérnöki Kar egyetemi docense; Sámi Zsuzsa, Kolozsvári Magyar Diákszövetség elnökhelyettese; Székely-Schnedarek Márton, a Kolozsvári Műszakis Klub elnöke.

- 18:10 Bakó Tihamér zongora-előadása

- 18:20 Emléklapok és ajándékkönyvek átadása

- 18:35 Vincze Róbert SLAM-előadása

Az eseményt Mátyási Katalin konferálja. A fotókat Almássy Csongor készíti.

Eseménybeszámoló

Magyar műszakis ballagás

Immár hetedik alkalommal szervezte meg az EME Műszaki Tudományok Szakosztálya és a Kolozsvári Műszakis Klub a kincses városban idén végzett mérnökök ballagását. A rendhagyó eseményt azok a fiatal hallgatók szervezték, akik az elmúlt évek során rendszeresen részt vettek a műszakis közösség építésében. Az EME Jókai/Napoca utcai székházában idén hét szakról összesen negyvenöt végzős mérnököt indítottak a műszakis hivatás útjára az őket búcsúztató, feltarisznyázó oktatók. A kialakított kapcsolatok megőrzésére, a szakmai szervezetek építésére ésazok lehetőségeinek kihasználására buzdította őket Bitay Enikő, az EME Műszaki Tudományok Szakosztályának elnöke, az MTA külső tagja. Kiemelte a szakmai közösség építésének, az erdélyi magyar műszakiság érdekében kifejtett szervező munkának a fontosságát és arra ösztönözte a fiatal műszakisokat, szakmai tevékenységeik mellett ebben a fajta közösségi jövőépítésben is vegyenek részt s ebben építsenek a már meglévő szervezetekre, valamint arra a közvetlen emberi kapcsolatra, amely közöttük és tanáraik között alakult ki az évek során. Hasonlóképpen fogalmazott dr. Gobesz Zsongor-Ferdinánd, a Kolozsvári Műszaki Egyetem Építészmérnüki Karának docense is. Elmondta: habár most elballagnak, tanáraikra ezúttal is mindig számíthatnak.  Szintén támogatásról szólt a végzősökhöz a Kolozsvároi Magyar Diákszövetség elnökhelyettese, Sámi Zsuzsa is. Elmondta: most kell a saját útjukon elindulni és kialakítani a jövőt. Mindeközben azonban ne feledkezzenek meg arról, milyen volt Kolozsváron diáknak lenni, és arról sem, hogy a KMDSZ irodájának ajtaja ezentúl is mindig nyitva áll előttük. Az ünnepséget két művészi pillanat is színezte: Vincze Róbert slam-poetry előadással járult hozzá az eseményhez, Bakó Tihamér pedig zongora-előadással, két Debussy-mű és egy saját szerzemény megszólaltatásával.