MTNE 2018 Agrártudományi Szakosztály felhívás

Az Erdélyi Múzeum Egyesület Agrártudományi Szakosztálya 2018. november 17-én a Határtalan tudomány témájú Magyar Tudomány Napja Erdélyben 17. fórumához kapcsolódóan hagyományszerűen megtartja éves szakmai konferenciáját, amelynek ez alkalommal a Sapientia EMTE, Marosvásárhelyi Karának főépülete ad otthont.
A magyar szaknyelv ápolása, művelése mellett a rendezvény célja egy olyan szakmai fórum biztosítása, amelyben a magyar ajkú hazai és külföldi szakemberek, egyetemi hallgatók és doktoranduszok megbeszélhetik/megvitathatják a szakma aktuális kérdéseit, rávilágíthatnak a jövőbeni kihívásokra, és javaslatokat fogalmazhatnak meg ezek megelőzésére, megoldására.
Örvendenénk, ha ez az alkalom hozzájárulna a tudományterületen tevékenykedők szakmai társaságának összekovácsolódásához és előmozdítaná a határokon átívelő tudományos együttműködést.
A konferenciára olyan előadásokkal, illetve poszterekkel lehet jelentkezni, amelyek a tág értelemben vett agrártudományokhoz tartoznak, illetve más tudományterületek ehhez kapcsolódó témáját dolgozzák fel.
Jelentkezésüket a mellékelt űrlap segítségével 2018. november 6-ig küldhetik el a megadott elérhetőségre. Erre a határidőre kérjük, küldjék el dolgozatuk rövid (legfeljebb 200 szó) magyar nyelvű kivonatát (a mellékelt minta formátumában), amely tartalmazza az előadás címét, a szerző (-k) nevét, intézményi hátterét és e-mail címét is.
A dolgozatok előadásszerű bemutatására legfeljebb 15 perc áll rendelkezésre, a posztereket álló tájolásban legfeljebb 90 × 140 cm méretben kell kivitelezni.
Jelezni szeretnénk, hogy a dolgozatok, szerkesztési követelményeknek megfelelően véglegesített, írott változata szakmai lektorálás után megjelentethető az EME Múzeumi Füzetek - Acta Scientiarium Transylvanica - Agronómia folyóiratában.


A konferenciával kapcsolatos részletek tekintetében kérjük, bátran érdeklődjenek a kapcsolattartó kollégánál.
Kapcsolattartó személy:dr. Fazakas Csaba, szakosztályi alelnök
E-mail: fazakascs kukac ms.sapientia.ro
Tel: 0742-874809