ERDÉLYI MÚZEUM-EGYESÜLET
ERDÉLYI MÚZEUM-EGYESÜLET
ERDÉLYI MÚZEUM-EGYESÜLET - Gróf Mikó Imre Villa ERDÉLYI MÚZEUM-EGYESÜLET - Gróf Mikó Imre Villa
ERDÉLYI MÚZEUM-EGYESÜLET
Navigáció


Főoldal »  Hírek »  Arany János-díjat kapott Egyed Emese szakosztályi elnök 
Arany János-díjat kapott Egyed Emese szakosztályi elnök
[2017. május 12.]

Hír Archívum »
A Magyar Tudományos Akadémia 188. közgyűlésén a Külső tagok fórumán 2017. május 10-én Arany János-díjjal tüntették ki Egyed Emesét, az EME Bölcsészet-, Nyelv- és Történettudományi Szakosztályának elnökét.

Arany János-díjat kapott Egyed Emese erdélyi irodalomtörténész, a kolozsvári Babeş–Bolyai Tudományegyetem (BBTE) Magyar Irodalomtudományi Intézetének tanára. Kutatási területe a 18. és 19. századi magyar és európai irodalomtörténet, a felvilágosodás, a magyar és európai színháztörténet, valamint a francia–magyar művelődési, irodalmi kapcsolatok. Az elhangzott indoklás szerint munkássága túlmutat a szigorúan értelmezett tudományos pályán: irodalom- és színháztörténeti kutatásaival, versesköteteivel, oktatómunkájával, a diákszínjátszás népszerűsítéséért végzett fáradozásaival meggyőzően bizonyítja, hogy az írás, az olvasás segít értelmezni a világot.

Egyed Emese gazdag munkásságával, irodalom- és színháztörténeti kutatásaival, versesköteteivel, a diákszínjátszás népszerűsítéséért tett fáradozásaival meggyőzően bizonyítja mindannyiunknak, hogy az írás, az olvasás segít értelmezni a világot.

Gratulálunk!
[Hírforrás: mta.hu]
« Vissza a hír listához
info@eme.ro