ERDÉLYI MÚZEUM-EGYESÜLET
ERDÉLYI MÚZEUM-EGYESÜLET
ERDÉLYI MÚZEUM-EGYESÜLET - Gróf Mikó Imre Villa ERDÉLYI MÚZEUM-EGYESÜLET - Gróf Mikó Imre Villa
ERDÉLYI MÚZEUM-EGYESÜLET
Navigáció


Főoldal »  Hírek »  Bolyai Emléklapot kapott Gálfi Emőke történész, az Erdélyi Múzeum-Egyesület tudományos kutatója 
Bolyai Emléklapot kapott Gálfi Emőke történész, az Erdélyi Múzeum-Egyesület tudományos kutatója
[2018. július 12.]

Hír Archívum »
Erdélyi magyar kutatóknak, egyetemi oktatóknak adományozott Bolyai-plakettet és Bolyai Emléklapot a Magyar Tudományos Akadémia (MTA).
Veres Valér szociológus, a kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem docense Bolyai-plakettben és emléklapban, Markó Bálint egyetemi docens, biológus, a BBTE rektorhelyettese Bolyai Emléklapban részesült.
Bolyai-plakettet és emléklapot egyaránt átvehetett Lupescu Radu egyház- és művészettörténész, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem tanszékvezetője, ugyanakkor Bolyai Emléklapot kapott Gálfi Emőke történész, az Erdélyi Múzeum-Egyesület tudományos kutatója.
Lovász László, az MTA elnöke és Fülöp Ferenc akadémikus, a Bolyai János Kutatási Ösztöndíj Kuratóriumának vezetője idén 18. alkalommal adta át a plaketteket és az emléklapokat a tudományos köztestület székházának dísztermében.
A Bolyai János Kutatási Ösztöndíj Kuratóriuma 2001-ben döntött arról, hogy a hároméves támogatási időszakról szóló záró kutatói jelentésükre kiemelkedő minősítést kapott ösztöndíjasoknak Bolyai Emléklapot adományoz. Közülük a „kiválók legkiválóbbjai" a Magyar Tudományos Akadémia Bolyai-plakett kitüntetésben részesülnek, melyet az MTA elnökétől vehetnek át a díjazottak.

(Ezt a cikket a Krónikáról másolták: https://kronika.ro/kultura/negy-erdelyi-kutato-egyetemi-tanar-kapott-bolyai-plakettet-es-emleklapot)
[Hírforrás: ]
« Vissza a hír listához
info@eme.ro