25. FMTÜ Jubileumi videokonferencia, EME – SAPIENTIA

Időpont
Szervező(k)
EME Műszaki Tudományok Szakosztály
Programfelelős
Bitay Enikő

 

Örömmel értesítjük, hogy a globális járványügyi helyzet ellenére a huszonötödik Jubileumi fiatal műszakiak nemzetközi tudományos ülésszakot az EME Műszaki Tudományok Szakosztálya és a Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Kara közös szervezésben online-platformon videokonferenciaként tartja meg a tervezett időpontban, március 26-án.
 
A rendezvény fővédnöke: Bokor József, a Magyar Tudományos Akadémia alelnöke, tiszteletbeli védnöke: Gyulai József, a Novofer Alapítvány kuratóriumának elnöke.
 
Az Erdélyi Múzeum-Egyesület Műszaki Tudományok Szakosztálya nevében tisztelettel meghívjuk Önt a 25. fiatal műszakiak nemzetközi tudományos ülésszak Jubileumi videokonferenciájára.
 A Kárpát-medence fiatal műszaki szakemberei számára megrendezett tudományos fórum az idén 108 szerző 48 tanulmány keretében mutatja be, illetve közli kutatási eredményeit.
 
A konferencia 2020. március 26-án, csütörtökön délelőtt 10.30 órától kezdődik plenáris előadásokkal, délután 15.00 órától negyvenöt előadás hangzik el öt párhuzamos szekcióban.
 

A videókonferencia szobáinak elérhetősége (linkjei):

  1. Központi események terme (megnyitó, köszöntések, plenáris előadások, díjazások, kiskoncert, kávészünetek, esti baráti beszélgetések, szekcióelnökök összegzései, koccintás, zárszó): https://meet.google.com/hfy-dfvk-afh;
  2. A. szekció: Anyagtudományok: https://meet.google.com/vrn-bpcd-ajd;
  3. B. Szekció: Mechanikai technológiák és Gépgyártástechnológia: https://meet.google.com/ygy-buft-pap;
  4. C. szekció: Mechatronika és Anyagtechnológia: https://meet.google.com/can-kktx-egb;
  5. D. Szekció: Alkalmazott informatika, környezetvédelem és vegyészet: https://meet.google.com/toz-ncey-hnu;
  6. E. szekció: Építészet, mérnökképzés és biztonságtudomány: https://meet.google.com/jpg-rayp-yjw;


A programfüzet tartalmazza a rendezvény menetrendét, időbeosztását, elnökök listáját, s a termek, események elérhetőségeit. A programfüzet itt olvasható: http://eme.ro/fmtu/EME_FMTU-programfuzet_2020.pdf
 
Kérjük részvétele visszaigazolását 2020. március 24-ig tegye meg, kitöltve a következő űrlapot, mely által a rendezvény online-platformjához csatlakozhat: https://bit.ly/2QEEvpP.

A tudományos bizottság által közlésre elfogadott, lektorált tanulmányokat két nyelven tesszük közzé, a Műszaki Tudományos Közlemény sorozatban, az anyagtudomány területén kiválasztott tanulmányokat pedig az Acta Materialia Transylvanica folyóirat kétnyelvű változatában tesszük közzé.

 Új helyzet előtt állunk, mely a személyes (részvételt) találkozást meggátolta, remélem közös gondolkodással, erővel és hozzáállással a Jubileumi rendezvényt valóban ünnepivé, a legmodernebb eszközöket felhasználva hatékonnyá, a kitűzött célt szolgálóvá tudjuk tenni, mely nem más mint „a kutatás ösztönzése, a tudományos kapcsolatok kialakítása/megtartása, valamint a magyar műszaki nyelv művelése"!
 
Tisztelettel és szeretettel várjuk rendezvényünkre, a tudományos videotanácskozásra:

Bitay Enikő EME-MTSZ elnöke