Erdei Anna akadémikust, az MTA főtitkárhelyettesét Gr. Mikó Imre-emléklappal tüntették ki

Az Erdélyi Múzeum-Egyesület

Erdei Anna részére Gr. Mikó Imre-emléklapot

adományozott az EME folyamatos működéséhez és az erdélyi magyar tudományműveléshez nyújtott támogatása elismeréséül.

Az Erdélyi Múzeum-Egyesület elnöksége 2005-ben, az Egyesület alapítója, gr. Mikó Imre születésének 200. évfordulója alkalmából Emléklapot alapított az Egyesület újjászervezésében és folyamatos működtetésében kiemelkedő munkát végzett tagjai és pártolói számára.

A díjat 2021. november 19-én, nyújtotta át virtuálisan Keszeg Vilmos, az EME elnöke és Bitay Enikő, az EME főtitkára A Magyar Tudomány Napja Erdélyben 20. fórumán.

Erdei Anna Széchenyi-díjas immunológus, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Karának professor emeritusa. Fő kutatási területe a sejtimmunológia és egyes sejtmembrán-struktúrák szerkezeti és funkcionális sajátosságai. 2004 óta az Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, jelenleg főtitkárhelyettese. Kiemelkedő kutatómunkája mellett az Magyar Tudományos Akadémiánál végzett tevékenysége jelentős az Erdélyi Múzeum-Egyesület számára is, mert a Magyar Tudomány Ünnepe Programtanácsának elnökeként a Magyar Tudomány Napja Erdélyben rendezvénysorozatot figyelemmel kíséri, támogatja, szoros együttműködésre serkentve intézményeinket.

Köszönjük, hogy vállalja és támogatja az Erdélyi Múzeum-Egyesület tudományszervezéssel kapcsolatos szándékait, részt vesz az EME szakmai életében, biztosítja az MTA és az EME közötti együttműködést.