Idős rászorulókon segít a „Szomszédok" kezdeményezés

A jelenlegi járványhelyzetben szükség van arra, hogy a kolozsvári magyarok segítsék közösségük nehéz helyzetben lévő tagjait. Ezért Talpas Botond kezdeményezésére megalakult a szomszedok.ro webfelület, amelyen regisztrálhatnak azok a 65 évesnél idősebb kolozsváriak is akik segítségre szorulnak ebben az időszakban és az önkéntesek is, akik segíteni szeretnének.

Az RMDSZ Kolozs megyei szervezete naponta 10 és 17 óra között fogadja a rászorulók és a segítők telefonhívásait a www.szomszedok.ro oldalon megtalálható telefonszámokon.


Fontos, hogy az információ minél szélesebb körben terjedjen, ezért a kezdeményezők arra kérnek mindenkit, hogy lehetőségeihez mérten terjessze a hírt akár magánemberként a kapcsolatai révén, akár intézmény, szervezet vezetőjeként levelezőlistájukon, Facebook csoportokon, vagy más internetes felületeiken. Ismerősi, baráti körben érdeklődjenek, akad-e olyan, akinek jól fogna a segítség, illetve olyan, aki segítene. Amennyiben intézményként, szervezett formában terjesztik a hírt, juttassák el intézményük adatait, hogy feltüntethessék azokat a szomszédok.ro weboldalon.

A kezdeményezés facebookon is elérhető a https://www.facebook.com/talpasboti/photos/a.136909756855585/625567591323130/?type=3&theater oldalon.