V. Erdélyi Kertész és Tájépítész Konferencia - felhívás

Ötödik, mondhatni jubileumi alkalomhoz érkezett a Sapientia EMTE Kertészmérnöki Tanszékének munkaközössége által elindított Erdélyi Kertész és Tájépítész Konferencia. Társzervezőink a gödöllői Szent István Egyetem, Tájépítészeti és Településtervezési Kara, a budapesti Ökopszichológiai Intézet ésaz Erdélyi Múzeum Egyesület. A rendezvényre 2019. április 12 – 13 között, a Sapientia EMTE marosvásárhelyi kampuszában kerül sor.

A konferencia egyik fő célja, hogy a kertész, tájépítész és növényorvos szakos diákoknak és más fiatal kutatóknak segítsünk bekapcsolódni a tudományos életbe, lehetőséget teremtve arra, hogy bemutassák kutatási eredményeiket, és ihletet meríthessenek a tapasztalt kutatók munkáiból. Az ez évi rendezvény újdonsága az, hogy a konferencia keretein belül szervezzük meg a VI. Ökopszichológiai Napot, amely az ökopszichológia (http://ecopsychology.hu), valamint a kertészet és tájépítészet kapcsolatára világít rá. Az eddigi rendezvényekhez hasonlóan a konferencia színvonalát idén is neves kertész és tájépítész szakemberek előadásai biztosítják.

 

Az előadások:

A konferencia szekcióinak száma a jelentkezők számától függ, előzetesen két szekciót hirdetünk meg (kertészeti és tájépítészeti). Az előadások időtartalma 15+5 perc (ez módosulhat a jelentkezők számától függően!). Az előadásokhoz készített bemutatókat kérjük angol nyelven elkészíteni, az előadás nyelve lehet angol vagy magyar.

Kérjük, hogy az előadások összefoglalóit angol nyelven az online jelentkezési lap erre kijelölt rubrikájába töltsék fel.A szövegtörzs terjedelme ne haladja meg a 250 szót!

 

Konferencia díjak, jelentkezés:

Jelentkezési díj:100 RON, kedvezményesen 50 RON (egyetemi hallgatóknak, doktoranduszoknak, a Sapientia EMTE volt és jelenlegi oktatóinak és hallgatóinak). A konferencia díj magában foglalja a konferencia hivatalos kiadványainak költségeit, mappát, frissítőt, ebédet.

Jelentkezési határidő és az előadások angol nyelvű összefoglalóinak beküldési határideje: 2019. március 23.

Jelentkezni elektronikus formában az alábbi linken lehet:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc_I04id6y9dLWakxZg1dwERExKJ92DU38WgKDG8nPgQwuuYA/

viewform

 

Publikálási lehetőség:

A rendezvényen elhangzó egyes előadások írott anyagát be lehet küldeni megjelenésre a Sapientia EMTE és az Erdélyi Múzeum Egyesület kiadványaiba. Az angol nyelven írt közleményeket az Acta Universitatis Sapientiae, Agriculture and Environment (http://www.acta.sapientia.ro/acta-agrenv/agrenv-main.htm, a DE GRUYTER által referált) lapban van lehetőség közölni. Az Erdélyi Múzeum Egyesület kiadványa, az Acta Transylvanica - Agronomia magyar és angol nyelvű publikációkat is közöl (kérésre küldünk szerkesztési útmutatót). A kiadványokba szánt munkák beküldésének a határideje június 15.  A közlésre kerülő tudományos munkák kiválasztásáért a kiadványok szerkesztőbizottsága felelős (tehát csak azok az munkák fognak megjelenni, amit a lapok szerkesztő bizottsága elfogadott!)