EME - Agrártudományi Szakosztály
2019 augusztus 18, vasárnap
EME  - Agrártudományi Szakosztály
FőoldalRendezényekTörténeteMunkatervKiadványainkBeiratkozásVezetőségEME főoldalA Magyar Tudomány Napja Erdélyben szakosztályi rendezvény


Munkaterv
 

A szakosztály tudományos üléseket és tudomány-népszerűsítő előadásokat, kiállításokat, emléküléseket rendez, szakmai napokat szervez, munkássága eredményeit az egyesület kiadványaiban közzéteszi, és saját körén belül szaktudományok szerinti csoportok működését segíti.

Fontos rendezvényeink:

- a márciusi „Nyárádszeredai Kertésznapok”, ahol közérdekű előadások hangzanak el, magbörze, szakkönyvkiállítás, kertészeti termékek és kisgépek, egyéb kertészeti kellékek vására zajlik. Kertészettel kapcsolatos rendezvényünkre a benevezést legkésőbb január végéig fogadjuk el.

- a novemberi Magyar Tudomány Napja Erdélyben, tudományos dolgozatok és kutatások eredményei kerülnek bemutatásra. A tudományos előadásra benevezhet a mezőgazdaság minden szakágazata, legkésőbb szeptember végéig. Az elhangzó és közlésre kerülő dolgozatokat, amelyeket az „Acta Scientiarum Transylvanica- Agronomia” folyóiratunkban jelentetünk meg, legkésőbb december végéig várjuk, a kiadott szerkesztési útmutató szerint. **Lásd tájékoztató.   

- évközi megemlékezés egy kiemelkedő agrárszakemberről, tudományos munkásságának és életútjának bemutatása. (Évfordulóhoz kötődő, javaslatokat és benevezést a következő évre legkésőbb november végéig fogadunk el.


Az EME Agrártudományi Szakosztályának 2014. évi munkaterve

Az EME Agrártudományi Szakosztályának 2013. évi munkaterve
Az EME Agrártudományi Szakosztályának 2012. évi munkaterve
Az EME Agrártudományi Szakosztályának 2011. évi munkaterve
Az EME Agrártudományi Szakosztályának 2010. évi munkaterve
Az EME Agrártudományi Szakosztályának 2009. évi munkaterve
email