EME Könyvkiadó
2024 július 16, kedd
ERDÉLYI MÚZEUM EGYESÜLET - KIADÓ
HU RO EN Főoldal Az EME Kiadványai Folyóiratok Könyvek A Kiadóról 2015-2020-as kiadványok Rendelési útmutató Romániai forgalmazók Magyarországi forgalmazás Események A kiadó munkatársai Elektronikus kiadványok ElérhetőségGYORSKERESŐ
Az EME Kiadványai
Az EME szerkezetének fontos része a könyvkiadás. A kiadó évente átlagban 20-25 tudományos kötetet jelentet meg, időnként más hazai vagy külföldi kiadókkal közös gondozásban. A kiadó történetében fontos szerepet játszott azoknak a nagy vállalkozásoknak a megvalósítása, mint az Erdélyi Magyar Szótörténeti Tár, a Romániai Magyar Irodalmi Lexikon, a Székely Oklevéltár, a folyamatosan megjelenő sorozatokban vagy önálló kiadványokban pedig a forráskiadások mellett jelentős humán-, társadalom-, műszaki-, természet- és orvostudományi eredmények látnak napvilágot.

A könyvek mellett nagy hangsúlyt fektetünk az EME szakfolyóiratainak – Erdélyi Múzeum, Múzeumi Füzetek, Műszaki Tudományos Füzetek, Acta Materialia Transylvanica, Orvostudományi Közlemények – folyamatos megjelentetésére.
email