EME Könyvkiadó
2021 december 06, hétfő
ERDÉLYI MÚZEUM EGYESÜLET - KIADÓ
HU RO EN Főoldal Az EME Kiadványai Folyóiratok Könyvek A Kiadóról 2015-2020-as kiadványok Rendelési útmutató Romániai forgalmazók Magyarországi forgalmazás Események A kiadó munkatársai Elektronikus kiadványok ElérhetőségGYORSKERESŐ
Főoldal »  Az EME Kiadványai »  Könyvek »  Műszaki Tudományos Közlemények  »  A XX. Fiatal műszakiak tudományos ülésszak előadásai - Proceedings of the XXth International Scientific Conference of Young Engineers

Cím: A XX. Fiatal műszakiak tudományos ülésszak előadásai - Proceedings of the XXth International Scientific Conference of Young Engineers 3.

Szerző(k):
Bitay Enikő (szerk.)

Műfaj:
műszaki tudományok

Ismertető:
A műszaki tudományok rohamos fejlődése arra készteti a kutatókat, az oktatókat, hogy éberen kövessék szakmájuk változásait, az új eredményeket beépítsék saját kutatásaikba s a megújuló ismereteket, információkat továbbadják az oktatás révén.
A Fiatal műszakiak tudományos ülésszaka is ezt a célt követte : a mindenkori új ismeretanyag átvételét , közlését, terjesztését, ezzel fokozva a tudományművelés iránti vágyat, a tudományosság iránti tiszteletet. Emellett húsz éve ösztönöz a magyar műszaki nyelv ápolására, a műszaki tudományosság magyar nyelven való terjesztésére. Ezzel lehetőséget teremt a magyar szaknyelv gyakorlására azok számára is, akik szakmájukat nem magyar nyelven tanulták-tanulják, illetve nem magyar nyelvű környezetben tevékenykednek. A fórum nem mellékesen szakmai kapcsolatokat épít s fenn is tart.
A fiatal műszakiak 20. tudományos ülésszakának előadásait ezúttal a Műszaki Tudományos Közlemények sorozatban tesszük közzé, abban a sorozatban, mely arra hivatott, hogy a műszaki tudományok egy-egy tudományos ülésszakán, konferenciáján, emléknapján elhangzott előadásokat gyűjtse egy csokorba. A jelen kötetben a fórumon elhangzott három plenáris előadás szövegét, majd az első szerzők nevének sorrendjében a közlésre javasolt 76 tanulmányt olvashatják el.
A kötet és a tanulmányok külön-külön is elérhetők online módon az Erdélyi Digitális adattárban: http://hdl.handle.net/10598/28595További információk:
Kiadó: Erdélyi Múzeum-Egyesület, Kolozsvár
Megjelenés ideje: 2015
Terjedelme: 353 oldal
ISBN/ISSN: 2393-1280
Formátum: 160x230 mm
Boritó/Kivitelezés:   Könczey Elemér
Ár: 0.0
Kosárba tesz
« Vissza a kiadványok listához
email