EME Könyvkiadó
2021 szeptember 27, hétfő
ERDÉLYI MÚZEUM EGYESÜLET - KIADÓ
HU RO EN Főoldal Az EME Kiadványai Folyóiratok Könyvek A Kiadóról 2015-2020-as kiadványok Rendelési útmutató Romániai forgalmazók Magyarországi forgalmazás Események A kiadó munkatársai Elektronikus kiadványok ElérhetőségGYORSKERESŐ
Főoldal »  Az EME Kiadványai »  Könyvek »  Letöltés. Média- és kommunikációtudományi könyvsorozat  »  Menedzser humanizmus: a szervezeti és üzleti élet „átlelkesítettsége”

Cím: Menedzser humanizmus: a szervezeti és üzleti élet „átlelkesítettsége” 3

Teljes Tartalom »


Szerző(k):
Sebestyén Attila

Műfaj:
menedzsment, kommunikáció

Ismertető:

Miként képezik részét az üzleti életnek és a menedzsmentnek a szellemi javak, az irodalom és a humántudományok szempontjai? Sebestyén Attila kommunikációs szakember és irodalmár, célközönsége irodalomkedvelő céges vezetők, menedzserek, társadalomtudósok, bölcsészek. Könyve azt tételezi, hogy a fogyasztói/munkavállalói identitások gondozása igényli a menedzsmenttudás és a humán műveltség összekapcsolását a szervezeti életben. Elemzi a spirituális öngondozás és a szóművészet jelentőségét a szervezeti kultúrában, feltárja a könyvipar kultúrabrókeri feladatkörét a kulturális gazdaságban. Ez a könyv szemléletet formál, s ezt izgalmasan gazdag anyagon teszi. A Zappos szervezeti kultúra kézikönyve itt arra példa, hogyan válnak céges értékek és munkavállalói önfejlesztési szkillek tartós kultúraelemekké. Bill Murray versfelolvasása a New York-i Poets House építkezésen itt azt szemlélteti, hogy a munkahely szellemi-spirituális élmények színterévé válhat. Peter Drucker itt üzlet, tudomány és művészet nagy összeillesztőjeként, Charles Handy sikeres es inspiratív szekuláris lelkészi pozícióban jelenik meg. A könyv üzenete: a poézis és az irodalomolvasás a képzelőerőt ápolja, a gondolkodást formálja, egy kreatív üzleti és szervezeti megoldásokhoz vezethet. (Oláh Szabolcs)

Tartalom
AbstractTovábbi információk:
Kiadó: Erdélyi Múzeum-Egyesület, Kolozsvár
Megjelenés ideje: 2015
Terjedelme: 246 oldal
ISBN/ISSN: 978-606-739-032-2
Formátum: 156x156 mm
Boritó/Kivitelezés:   Sütő Ferenc
Ár: 22.0
Kosárba tesz
« Vissza a kiadványok listához
email