EME Könyvkiadó
2021 június 13, vasárnap
ERDÉLYI MÚZEUM EGYESÜLET - KIADÓ
HU RO EN Főoldal Az EME Kiadványai Folyóiratok Könyvek A Kiadóról 2015-2020-as kiadványok Rendelési útmutató Romániai forgalmazók Magyarországi forgalmazás Események A kiadó munkatársai Elektronikus kiadványok ElérhetőségGYORSKERESŐ
Főoldal »  Az EME Kiadványai »  Könyvek »  Letöltés. Média- és kommunikációtudományi könyvsorozat  »  Barbie vagy Star Wars?

Cím: Barbie vagy Star Wars? 5
Alcím: Mesehős-reprezentációk az elemi iskolás gyerekek életében

Teljes Tartalom »


Szerző(k):
Kassay Réka

Műfaj:
médiatudomány

Ismertető:

A média gyermekek szocializációjában betöltött vezető szerepe miatt érdemes alapos figyelmet fordítani arra, hogy a médiában megjelenő, a gyermekek számára fontos műfaj, a mese világában milyen tartalmak és vizuális élmények jelennek meg. Milyen képet festenek a mesék, a mesék főhősei a gyermekek számára a világról, milyen állításokat fogalmaznak meg? Ezen túl azonban az is fontos, hogy mint közösséget, mint befogadót is elemezzük a gyermekeket. Az ilyen jellegű vizsgálódások rámutatnak azokra a lényegi elemekre, amelyeket a gyerekek jól/rosszul arra használnak, hogy kreatív módon, továbbépítve a kapott elemeket, létrehozzák a saját értelmezésüket, felépítsenek egy saját világot. Éppen ez utóbbi, nem egyszerű folyamatot írja le Kassay Réka sajátos eszközrendszerével.


Tartalom
AbstractTovábbi információk:
Kiadó: Erdélyi Múzeum-Egyesület, Kolozsvár
Megjelenés ideje: 2016
Terjedelme: 268
ISBN/ISSN: 978-606-739-055-1
Formátum: 156x156 mm
Boritó/Kivitelezés:   Sütő Ferenc
Ár: 15.0
Kosárba tesz
« Vissza a kiadványok listához
email