EME Könyvkiadó
2021 április 14, szerda
ERDÉLYI MÚZEUM EGYESÜLET - KIADÓ
HU RO EN Főoldal Az EME Kiadványai Folyóiratok Könyvek A Kiadóról 2015-2020-as kiadványok Rendelési útmutató Romániai forgalmazók Magyarországi forgalmazás Események A kiadó munkatársai Elektronikus kiadványok ElérhetőségGYORSKERESŐ
Főoldal »  Az EME Kiadványai »  Könyvek »  Szellem és környezet II.

Cím: Szellem és környezet II.
Alcím: Filozófiai esszék és tanulmányok

Szerző(k):
Egyed Péter

Műfaj:
filozófia

Ismertető:
Tartalom

Középkori szerzetes módjára, utánozhatatlan szorgalommal alkotta meg életművét, amely – és gondolom, valóban ez itt a kulcskifejezés – tényleg beépült és beépül továbbra is az életünkbe. Lehet ennél többet mondani? Az olasz megemlékezésekben a kulcskifejezés az „Il più amato”. Nyelvtörő magyar szavunkkal a legszeretettebb távozott közülünk.

Van egy film, amely a hatalmas könyvtárának a labirintusaiban keresgélő Umberto Ecót jeleníti meg. Én úgy látom távozását, hogy lassan végigmegy a folyosón, majd egyszerűen kilép e labirintus egyik hátsó rejtekajtóján. Kilép abba a végtelenbe – ez az ő gondolata –, amely minden folyamatosan olvasó embernek kijár. És így a visszaolvasati idő végtelenjéből kacsint ránk folyamatosan égő bőrszivarának a füstjéből kipillantva, mely trabukkót természetesen a speciális Minerva gyufával lángolja be.

Egyed Péter

További információk:
Kiadó: Erdélyi Múzeum-Egyesület, Kolozsvár
Megjelenés ideje: 2018
Terjedelme: 462 oldal
ISBN/ISSN: 978-606-739-114-5
Formátum: 140 x 200 mm
Boritó/Kivitelezés:   Unipan Helga
Ár: 40.0
Kosárba tesz
« Vissza a kiadványok listához
email