EME Könyvkiadó
2021 január 27, szerda
ERDÉLYI MÚZEUM EGYESÜLET - KIADÓ
HU RO EN Főoldal Az EME Kiadványai Folyóiratok Könyvek A Kiadóról 2015-2020-as kiadványok Rendelési útmutató Romániai forgalmazók Magyarországi forgalmazás Események A kiadó munkatársai ElérhetőségGYORSKERESŐ
Főoldal »  Az EME Kiadványai »  Könyvek »  Aranymadár

Cím: Aranymadár
Alcím: Tanulmányok Tánczos Vilmos tiszteletére

Szerző(k):
Jakab Albert Zsolt, Peti Lehel (szerk.)

Műfaj:
néprajz

Ismertető:

"Piros hajnal hasada... – tiszta, meghitt, ünnepkezdő idő. Tánczos Vilmost, a tudóst és tanárt, a kollégát és barátot köszöntik tisztelői, pályatársai és tanítványai, elismerve és becsülve munkásságát.

 A kötet címe jelképes, az ünnepelthez több szálon kötődik. Utal az archaikus imák gyűjtésével elismertté vált kutatóra, a feledésbe merülő világokat, a folklór szimbolikus formáit rendszerben láttató tanárra, az erdők, havasok és hegygerincek természetjáró emberére.

 Piros hajnal hasada, égi madár reppene... – égi madár, szabad madár, közel a földhöz, éghez, csillagokhoz. Felemel, üzenetet hoz, perspektívát kínál. Ott, ahol megnyílik és megérthető a világ, ahonnan az ember fényt, igazat, erőt remél. Magasan, a szakadéknyi idő fölött...

 Aranymadár. Szabad, rálátása van, beavatott. Gazdag életmű, minőség, érték kifejezője. Tánczos Vilmosé."További információk:
Kiadó: Erdélyi Múzeum-Egyesület, Kriza János Néprajzi Társaság, BBTE Magyar Néprajzi és Antropológiai Intézet
Megjelenés ideje: 2019
Terjedelme: 1055 oldal
ISBN/ISSN: 978-606-739-129-9, 978-606-9015-11-7
Formátum: 175x240 mm
Boritó/Kivitelezés:   Könczey Elemér
Ár: 0.0
« Vissza a kiadványok listához
email