EME Könyvkiadó


Főoldal »  Az EME Kiadványai »  Könyvek »  Műszaki Tudományos Közlemények  »  Műszaki Tudományos Közlemények 14.

Cím: Műszaki Tudományos Közlemények 14. 14.

Szerző(k):
Bitay Enikő, Máthé Márton (szerk.)

Műfaj:
műszaki tudományok

Ismertető:
 Egy folyamatosan változó világban élünk, melyhez csakis úgy érdemes hozzáállnunk, hogy a tudásunk, törekvésünk a társadalom életének jobbítását szolgálja. A választott tudományágunk egyik jellegzetessége a közvetlen, gyakorlati hasznosság. A mérnök munkájának nyomán fejlődik a technológia, hatékonyabbak, olcsóbbak és eredményesebbek a gyártási folyamatok, ami az egész társadalom fejlődésére kihat. Ezért a műszaki tudományok mögött mindig óriási motiváció, hajtóerő áll. Informatizált, technologizált, folyamatosan gazdagodó (műszaki) világunk arra késztet bennünket, hogy lépést tartsunk az állandó fejlődéssel, s hogy a megszerzett új információkat adjuk is tovább, emellett pedig ösztönözzük és serkentsük az erre kíváncsiak érdeklődését.
Célunk, hogy az új műszaki kutatási eredményeket magyar nyelven tárhassuk a nagyközönség elé, ezáltal ápolva a műszaki tudományos szaknyelvet. Kutatásaink eredményeit azonban nem csupán magyarul, a magyar közönség számára kívánjuk népszerűsíteni, azt is nagyon fontosnak tartjuk, hogy mindezek a globális tudósközösség számára is elérhetők legyenek.
 A jelen kiadvány a Műszaki Tudományos Közlemények tizennegyedik száma (MTK, 2021. 14. szám). A kötet 12 írást tartalmaz, melyek 25 szerző munkái. A kiadvány lefedi a műszaki tudományok valamennyi területét. A publikáló szerzők között egyetemeken, kutatóintézetekben működő szakembereket, doktoranduszokat találunk.
DOI: 10.33895/mtk-2020.14
Content

Az Műszaki Tudományos Közlemények (MTK) magyar nyelven online is elérhetőek az EME Elektronikus könyvtárában, illetve az Erdélyi digitális adattárban (EDA) is: a https://www.eme.ro/publication-hu/mtk/mtk-main.htm , illetve az EDA-ban a https://eda.eme.ro/handle/10598/28082  címeken.  Az angol nyelvű fordítása a De Gruyter – Sciendo adatbázisában is olvasható lesz: https://content.sciendo.com/view/journals/mtk/mtk-overview.xml


További információk:
Kiadó: Erdélyi Múzeum-Egyesület, Kolozsvár
Megjelenés ideje: 2021
Terjedelme: 89 oldal
ISBN/ISSN: 2393 - 1280
Formátum: 160 x 230 mm
Boritó/Kivitelezés:   Könczey Elemér
Ár: 0.0
« Vissza a kiadványok listához