EME Könyvkiadó
2024 június 17, hétfő
ERDÉLYI MÚZEUM EGYESÜLET - KIADÓ
HU RO EN Főoldal Az EME Kiadványai Folyóiratok Könyvek A Kiadóról 2015-2020-as kiadványok Rendelési útmutató Romániai forgalmazók Magyarországi forgalmazás Események A kiadó munkatársai Elektronikus kiadványok ElérhetőségGYORSKERESŐ
Főoldal »  Az EME Kiadványai »  Könyvek  »  Tudósportrék
Tudósportrék

Az Erdélyi Múzeum-Egyesület folyamatosan gondot fordít a tudományos élet meghatározó egyéniségei életpályájára, munkásságára és életművére vonatkozó adatok gyűjtésére, tárolására és feldolgozására.
Az Erdélyi Múzeum-Egyesület az Erdélyi digitális adattár (EDA) keretében Tudóstárat nyitott (https://eda.eme.ro/handle/10598/9511), ahol a Nagyjaink gyűjteményben elkezdte a tudósaink hagyatékából származó dokumentumokat, elkészült műveik kéziratait, jegyzékét, valamint a bibliográfiai adatokat gyűjteni. Ebből a kezdeményezésből nőtt ki a Tudósportrék sorozat, amelynek első száma 2023-ban jelent meg. Reményeink szerint a sorozatban megjelenő kötetek hozzájárulnak a tudós életpályák és -művek megismeréséhez, a romániai magyar tudományos élet összefüggéseinek és a szaktudományos örökségnek feltárásához.
A Tudósportrék sorozat szerkesztői: Bitay Enikő és Keszeg Vilmos.

A sorozat honlapja itt érhető el: https://eme.ro/publication-hu/TP/tp-main.html 1.
Bitay Enikő: Az alkotó mérnök-tudós
« Első oldal  1  Utolsó oldal »
email