ERDÉLYI TERMÉSZETTUDOMÁNYI KONFERENCIA 2012

Az EME Természettudományi Szakosztálya által „A Magyar Tudomány Napja Erdélyben" Fórumhoz kapcsolódóan évente tartott Erdélyi Természettudományi Konferencia (ETK'12) időpontja 2012 november 24.

A rendezvény fő célja lehetőséget biztosítani a természettudományok különböző területeit művelők számára az egymás munkájával való találkozást. A Konferencia munkálatait eddigi gyakorlatunknak megfelelően a következő szekciókban tartjuk: biológia, fizika, földtudományok, kémia, környezettudományok.

Tervezett programját a Szakosztály honlapján (www.eme.ro/termeszet) mielőbb közzétesszük, illetve arról a részvételi szándékukat 2012 október 30.-ig jelző személyeket a november első hetére tervezett második körlevélben tájékoztatjuk.
A Konferencia hivatalos nyelve magyar és angol.

A bemutatott előadások november 8.-ig beérkező, 4 oldalt meg nem haladó terjedelmű és a csatolt formai követelményeknek megfelelő nyomdakész kéziratát a szerzők az ETK idén először kiadott, ISBN számmal rendelkező konferenciakötetében jelentethetik meg.
Ennél terjedelmesebb kéziratokat - a szokásos szaklektorálás után - az Acta Scientia Transylvanica (Múzeumi Füzetek) 2013-es kötetének megfelelő füzetében (Biologica, Chemica, Physica, illetve Geologica-Geographica) van mód megjelentetni.
A dolgozatok mindkét esetben teljes terjedelemben felkerülnek a Szakosztály honlapjára is.
Annak érdekében, hogy a Konferencián való részvétel minden érdeklődő számára hozzáférhető legyen, a helyszínen fizetendő részvételi díjat (amely fedezi a november 23.-i fogadás költségeit, a konferencia-anyagokat és a frissítőket) a tavalyihoz képest csupán a tervezett konferenciakötet önköltségi árával növeltük, teljes értéke 20 RON, illetve 5Є (nyugdíjasoknak, diákoknak fele).
A konferenciakötet számára a mellékelt formai követelményeknek megfelelő, 4 oldalnál nem hosszabb, doc file (és nem docx file) formában rögzített kéziratokat E-mail csatolmányként kérjük elküldeni.
Amennyiben igény mutatkozik rá, a Konferencia tudományos munkája mellé beiktatunk egy várostörténész vezette rövid sétát a történelmi városközpontban, 25.-én pedig egy autóbuszos látogatást az újonnan megnyitott tordai sóbányába (ez utóbbi költségét a Konferencia részvételi díja nem tartalmazza).

Kérjük, jelentkezését "ETK'12" jelöléssel juttassa el postán az EME, Természettudományi Szakosztály, OP 1 CP 191, 400750 Cluj, Romania, vagy elektronikus postán a veresserzsebet kukac gmail.com címek egyikére.