Fides et vocatio kitüntetést kapott Talpas János

Fides et vocatio kitüntetést kapott Talpas János az Erdélyi Múzeum-Egyesület Műszaki Tudományok Szakosztályában kifejtett értékes munkájáért, a szakosztály és az EME iránt tanúsított elkötelezettségéért, a kutatásban és a tudományszervezésben vállalt tevékenységéért.

Fides et vocatio kitüntetést azok a hazai és külföldi, műszaki területen dolgozó vagy műszaki területtel szoros kapcsolatban álló személyek kaphatják, akik tudományos munkájukat az Erdélyi Múzeum-Egyesület Műszaki Tudományok Szakosztálya keretén belül végzik, illetve azt publikációikkal támogatják, avagy a Szakosztály célkitűzéseinek megvalósításához értékesen járultak hozzá, többek között azzal, hogy a szakosztály és az Erdélyi Múzeum-Egyesület irányába vonzzák a tehetséges, a Kárpát-medencei tudományosság utánpótlására hivatott fiatal műszakiakat. A díjazottat Máté Márton laudálta

A kitüntetést Bitay Enikő, az EME elnöke, a Műszaki Tudományok Szakosztályának elnöke és Máté Márton a Műszaki Tudományok Szakosztályának alelnöke nyújtotta át a XXVIII. Fiatal Műszakiak Tudományos Ülésszakán 2023. március 16-án.

Gratulálunk!