A koronavírus-járvány ideje alatt szabadon hozzáférhető adatbázisok, szolgáltatások:

Az Akadémiai Kiadó május 31-éig meghosszabbította szolgáltatásai egyszerűsített elérési időszakát. Egyszerűbben lehet hozzáférni a szotar.net, a mersz.hu és az akjournals.com szolgáltatásokhoz:

- A szotar.net oldalon a magyar egynyelvű szótárak (pl. A magyar helyesírás szabályai 12. kiadás, Idegen szavak és kifejezések szótára) regisztráció nélkül érhetők el május végéig. Regisztráció által használhatók a MeRSZ (https://mersz.hu/egyeb/regisztracio/) és a szotar.net (https://www.szotar.net/egyeb/regisztracio/) adatbázisok.

Az Akadémiai Kiadó legtöbb folyóirata teljes szövegű hozzáféréssel, regisztráció vagy külön belépés nélkül elérhetők a https://akademiai.com oldalon. (A Springer Nature kiadóval közösen kiadott lapjaik továbbra is előfizetéshez kötötten vagy távoli eléréssel olvashatók.)

A Szaktárs portálon lévő Akadémiai Digitális Archívum hozzáférését is meghosszabbították, így szabadon böngészhető a https://www.szaktars.hu/akademiai/ oldalon, szintén május 31-éig.

A koronavírus-járvány ideje alatt szabadon hozzáférhető nemzetközi szakirodalmi források Rendszeresen frissülő gyűjtemény a koronavírus-járvány idején szabadon hozzáférhető online szakirodalmi forrásokról 

Továbbá felhívjuk a figyelmüket digitális adattárunkra (https://eda.eme.ro), ahol régi és újabb kiadványaink mellett más, a kutatáshoz szükséges segédanyagok is szabadon elérhetők.