Külföldi tiszteleti tagjává választotta dr. Keszeg Vilmost a Tárkány Szücs Ernő Jogi Kultúrtörténeti és Jogi Néprajzi Kutatócsoport

2021. szeptember 30-án, megalakulása 10., Tárkány Szücs Ernő születésének 100. évfordulóján tartott emlékülésen a Tárkány Szücs Ernő Jogi Kultúrtörténeti és Jogi Néprajzi Kutatócsoport külföldi tiszteleti tagjává választotta dr. Keszeg Vilmost, aki a jubileumi nemzetközi interdiszciplináris konferencián Autonóm volt-e a népi kultúra? Az intézmények és a népi kultúra viszonya címmnel tartott előadást.

 

 

A 2011. október 5-én öt egyetem együttműködésében Szekszárdon, 19 fővel megalakult, jelenleg 32 taggal rendelkező Kutatócsoport a jubileum évében először köszöntött külföldi tiszteleti tagokat:

Prof. dr. Keszeg Vilmost, a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem (Magyar Néprajz és Antropológia Intézet), egyetemi tanárát, a Hungarológiai Tudományok Doktori iskola igazgatóját, az Erdélyi Múzeum-Egyesület elnökét a jogi néprajz területén végzett tudományos munkájának elismeréseként. Keszeg Vilmos publikációiban újszerű érintkezési pontokat fogalmaz meg a jogi néprajzzal, tudományszervezői tevékenysége pedig hozzájárul Tárkány Szücs Ernő és Imreh István szellemében az erdélyi néprajzban egy jogi néprajzi szemléletű kutatási irány megalapozásához. 

Gratulálunk!