Együttműködési megállapodást kötött az EME és Sapientia-EMTE.

Együttműködési megállapodást kötött az EME és Sapientia-EMTE.
A marosvásárhelyi tanévnyitás ünnep alkalmával, 2008. szeptember 15-én, együttműködési megállapodás köttetett a Sapientia – Erdélyi Magyar Tudományegyetem és az Erdélyi Múzeum–Egyesület között. Az intézmények képviselői Dr. Egyed Ákos akadémikus, az EME elnöke és Dr. Dávid László, az EMTE rektora aláírásukkal megerősítették, hogy támogatják, és fejleszteni kívánják az intézmények közötti kutatási és tudományos együttműködést. Ebben az a meggyőződés vezeti őket, hogy jelen megállapodás hozzájárul az erdélyi magyar tudományosság fejlődéséhez, a Felek szakmai megerősödéséhez, az oktatás és a tudományos kutatás színvonalának emeléséhez és a humánerőforrás fejlesztéséhez. Az együttműködési megállapodás egy keretegyezmény, mely az eddigi együttműködési szerződést hivatott felújítani, s azt helyettesíteni az aláírás napjától kezdődően.
A sajtótájékoztatón Egyed Ákos elnök beszédében elhangzott, hogy meggyőződése – s mint ez a megnyitón elhangzottakból is kiderült – az EME és a Sapientia-EMTE szellemisége közzel áll egymáshoz. Örvendetes ez a tény, hiszen nem bővelkedünk olyan intézményekkel, amelyek felvállalják mindazt, ami hagyomány, magyarság, kereszténység; s mindazt úgy, hogy lépést tartva a világ tudományos haladásával. Az EME hagyományával, örökségével, tapasztalatával az EMTE fiatalos lendületével kíván mindezekhez hozzájárulni
A két intézmény képviselői mellett a rendezvényen jelen voltak: dr. Szabó Béla, a Magyar Köztársaság csíkszeredai konzulátusának vezetője, a tanügy-minisztérium részéről Nagy Éva igazgató asszony és Csegzi Sándor Marosvásárhely alpolgármestere.
Sajtószemle