Bokor József akadémikust, az MTA alelnökét Gr. Mikó Imre-emléklappal tüntették ki

Az Erdélyi Múzeum-Egyesület

Bokor József részére Gr. Mikó Imre-emléklapot

adományozott az EME folyamatos működéséhez és az erdélyi magyar tudományműveléshez nyújtott támogatása elismeréséül.

Az Erdélyi Múzeum-Egyesület elnöksége 2005-ben, az Egyesület alapítója, gr. Mikó Imre születésének 200. évfordulója alkalmából Emléklapot alapított az Egyesület újjászervezésében és folyamatos működtetésében kiemelkedő munkát végzett tagjai és pártolói számára.

A díjat 2019. november 22-én, Kolozsváron nyújtotta át Keszeg Vilmos, az EME elnöke és Bitay Enikő, az EME főtitkára A Magyar Tudomány Napja Erdélyben 18. fórum – 160 éves az Erdélyi Múzeum-Egyesület  című konferencián.

BOKOR JÓZSEF villamosmérnök, egyetemi tanár 2014-től az MTA elnökségének tagja, 2017-től az MTA alelnöke. Kutatási eredményeit széleskörűen alkalmazzák járműszerkezetek, illetve járműdinamikai modellek tervezésénél. Több magyarországi és nemzetközi együttműködésen alapuló kutatás vezetője. Oktatóként és kutatóként nemzetközi tekintélyre tett szert. Köszönjük, hogy elismeri az Erdélyi Múzeum-Egyesület tudományszervezéssel kapcsolatos szándékait, eredményeit. Az MTA tagjaként és alelnökeként támogatja az Erdélyi Múzeum-Egyesület és az MTA kapcsolattartását.