Dávid László professzort, a Sapientia EMTE rektorát Gr. Mikó Imre-emléklappal tüntették ki

Az Erdélyi Múzeum-Egyesület

Dávid László részére Gr. Mikó Imre-emléklapot

adományozott jelentős oktatói és kutatói tevékenysége, valamint az Erdélyi Múzeum-Egyesület folyamatos működéséhez és az erdélyi magyar tudományműveléshez nyújtott támogatása elismeréséül.

Az Erdélyi Múzeum-Egyesület elnöksége 2005-ben, az Egyesület alapítója, gr. Mikó Imre születésének 200. évfordulója alkalmából Emléklapot alapított az Egyesület újjászervezésében és folyamatos működtetésében kiemelkedő munkát végzett tagjai és pártolói számára.

A díjat 2019. november 22-én, Kolozsváron nyújtotta át Keszeg Vilmos, az EME elnöke és Bitay Enikő, az EME főtitkára A Magyar Tudomány Napja Erdélyben 18. fórum – 160 éves az Erdélyi Múzeum-Egyesület  című konferencián.

Dávid László, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem rektora meghatározó szerepet vállalt az erdélyi magyar műszaki tudományosság fejlesztésében. Munkássága 2003 óta elválaszthatatlanul egybefonódik a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemmel, automatikaprofesszorként, tanszékvezetőként, rektorhelyettesként és jelenleg rektorként. Dávid László érdeme, hogy a Sapientia EMTE és ezenbelül a marosvásárhelyi Műszaki és Humántudományok Kar az erdélyi magyar műszaki felsőoktatás legjelentősebb intézményévé fejlődött. Köszönjük, hogy vállalja és támogatja az Erdélyi Múzeum-Egyesület tudományszervezéssel kapcsolatos szándékait, részt vesz az Erdélyi Múzeum-Egyesület szakmai életében.