Erdélyi Természettudományi Konferencia ETK '19

[2019.09.06]
A konferencia időpontja: 2019. november 23. Jelentkezési határidő: 2019. október 15.

 

Az Erdélyi Múzeum-Egyesület (EME) Természettudományi Szakosztálya A Magyar Tudomány Napja Erdélyben Fórumhoz kapcsolódóan (18. Fórum) az idén is megszervezi az Erdélyi Természettudományi Konferenciát (ETK-18) 2019. november 23-án a kolozsvári Apáczai Csere János Líceumban. A Konferencia munkálatait eddigi gyakorlatunknak megfelelően a biológia, fizika, földtudományok, kémia, környezettudományok szekciókban tartjuk. A rendezvény fő célja lehetőséget biztosítani a természettudományok különböző területeit művelők számára az egymás munkájával való találkozásra. A Konferencia hivatalos nyelve magyar és angol. Tervezett programját a Szakosztály honlapján (www.eme.ro/termeszet) mielőbb közzétesszük, illetve arról a részvételi szándékukat 2019. október 15-ig jelző személyeket körlevelünkben tájékoztatjuk.

Formai követelmény kivonat.
Formai követelmény dolgozat.
Jelentkezési űrlap.

A bemutatott előadások/poszterek kivonatát a Konferencia Programfüzetében közöljük, a 4 oldalt meg nem haladó terjedelmű, nyomdakész kéziratait a szokásos szaklektorálás után ISBN számmal rendelkező konferenciakötetben jelentetjük meg. A kéziratokat a csatolt formai követelményeknek megfelelő .doc file (vagy .docx file) formában rögzítsük, és e-mail csatolmányként kérjük elküldeni. Az ennél terjedelmesebb kéziratokat az Acta Scientia Transylvanica (Múzeumi Füzetek) 2018-as kötetének megfelelő füzetében (Biologica, Chemica, Physica, illetve Geologica–Geographica) van mód megjelentetni. A dolgozatok mindkét esetben teljes terjedelemben felkerülnek a Szakosztály honlapjára is.

               Annak érdekében, hogy a Konferencián való részvétel minden érdeklődő számára hozzáférhető legyen, a helyszínen fizetendő részvételi díj fedezi a november 22.-i fogadás költségeit, a konferencia-anyagokat a tervezett konferenciakötettel és a frissítőket; teljes értéke 20 RON, illetve 5Є (nyugdíjasok, diákok számára ennek fele).

Az előadások/poszterek kivonatának beküldési határideje 2019. október 15, a teljes terjedelmű dolgozat beküldési határideje pedig 2019. november 15.