Soós Annát, a BBTE rektorhelyettesét Gr. Mikó Imre-emléklappal tüntették ki

Az Erdélyi Múzeum-Egyesület

Soós Anna részére Gr. Mikó Imre-emléklapot

adományozott jelentős oktatói és kutatói tevékenysége, valamint az Erdélyi Múzeum-Egyesület folyamatos működéséhez és az erdélyi magyar tudományműveléshez nyújtott támogatása elismeréséül.

Az Erdélyi Múzeum-Egyesület elnöksége 2005-ben, az Egyesület alapítója, gr. Mikó Imre születésének 200. évfordulója alkalmából Emléklapot alapított az Egyesület újjászervezésében és folyamatos működtetésében kiemelkedő munkát végzett tagjai és pártolói számára.

A díjat 2019. november 22-én, Kolozsváron nyújtotta át Keszeg Vilmos, az EME elnöke és Bitay Enikő, az EME főtitkára A Magyar Tudomány Napja Erdélyben 18. fórum – 160 éves az Erdélyi Múzeum-Egyesület  című konferencián.

 

Soós Anna 1997-től a Babeș–Bolyai Tudományegyetemen folytatott jelentős oktatói és kutatói munkája mellett intézményszervező és tehetséggondozó feladatokat vállalt magára. 2012-től a tudományegyetem rektorhelyettese, elsődleges célja a magyar nyelvű oktatás kiterjesztése, szakmai elismertetése. Munkájának köszönhetően az utóbbi években számos, magyar nyelven folyó alap- és mesterképzős program indult a BBTE különböző karain.

Köszönjük, hogy vállalja és támogatja az Erdélyi Múzeum-Egyesület tudományszervezéssel kapcsolatos szándékait, biztosítja a két intézmény együttműködését.