Ünnepi köszöntő

[2020.12.21]

Tisztelt Tagtársaink,

Az egész emberiség életformáját és jövőképét megzavaró járvány a mi szakmai közösségünket is más munkavégzési habitusra és kapcsolattartásra kényszerítette.
Miközben érezzük a személyes találkozások elmaradásának elmagányosító hatását, ugyanakkor, ugyanolyan mértékben érezzük azt is, hogy a találkozások kerülésével  a munkatársaink, a családtagok biztonságát erősítjük. És ebben a magunkra maradásban tudatosodik mindannyiunkban a munkánk fontossága: a nap mint nap elvégzett munkákkal járulunk hozzá ahhoz, hogy az intézmények, a kutatás, a közösségek átvészeljék az előállt helyzetet.
Örömmel jelenthetjük ki, hogy a 2020-as év az EME történetében nem a lappangás, a túlélés éve, hanem méltó folytatása az 1859-ben indult folyamatnak. Az adott körülmények között az EME kapcsolatot épített és tartott a tagokkal és a partnereivel, kutatások folytak, rendezvényeket kezdeményeztünk, megszerveztük a MTNE nagykonferenciát, előadásokra került sor, részt vettünk programokban, kéziratok és könyvek készültek, díjakat osztottunk, a könyvtáraink  kiszolgálták az olvasókat, az EDA jelentősen gazdagodott, épületfelújítás történt, a pályázatok benyújtásával gondoskodtunk az EME munkájának távlatairól. A román minisztérium az elmúlt napokban pozitívan minősítette kiadónk és az Erdélyi Múzeum munkásságát.
Mindezért köszönet minden tagtársunknak, akik rendezvényeket kezdeményeztek, részt vettek a rendezvényeinken, népszerűsítették rendezvényeinket.
Valamint köszönet minden támogatónknak.

Kívánunk örömteli ünnepeket, egészséget és bizakodást,

Keszeg Vilmos elnök
Bitay Enikő főtitkár