W. Kovács András tudományos kutatót Gr. Mikó Imre-emléklappal tüntették ki

Az Erdélyi Múzeum-Egyesület
W. Kovács András részére Gr. Mikó Imre-emléklapot
adományozott jelentős kutatói tevékenysége, valamint az Erdélyi Múzeum-Egyesület szándékainak megvalósításában kifejtett munkája elismeréséül.

Az Erdélyi Múzeum-Egyesület elnöksége 2005-ben, az Egyesület alapítója, gr. Mikó Imre születésének 200. évfordulója alkalmából Emléklapot alapított az Egyesület újjászervezésében és folyamatos működtetésében kiemelkedő munkát végzett tagjai és pártolói számára.
A díjat 2021. november 19-én, nyújtotta át virtuálisan Keszeg Vilmos, az EME elnöke és Bitay Enikő, az EME főtitkára A Magyar Tudomány Napja Erdélyben 20. fórumán.

W. Kovács András történész, az Erdélyi Múzeum-Egyesület tudományos munkatársa. Kutatási területe a Jakó Zsigmond által hátrahagyott erdélyi vonatkozású középkori oklevélregeszták szerkesztése és kiegészítése, illetve a Jakó professzor által elindított és szerkesztett Erdélyi okmánytár folytatása. Érdeklődési területe elsősorban az 1542 előtti Erdély politikatörténetére és világi intézményeinek működésére terjed ki. Monográfiát írt a Wass család történetéről, sajtó alá rendezte a Valentiny Antal által a cegei Wass család levéltárának középkori okleveleiről készített regesztákat, elkészítette az erdélyi megyék középkori archontológiáját, és összeállította a magyar vonatkozású romániai oklevélközlések bibliográfiáját. Több tucat szaktanulmány, cikk szerzője, melyek magyar, román és német nyelven jelentek meg. A Wass család cegei levéltára c. kötetét a budapesti Gróf Mikó Imre Alapítvány, ill. az Erdélyi Múzeum-Egyesület Entz Géza-díjjal jutalmazta.

Köszönjük a magyar nyelvű módszeres tudományos kutatás művelését, az Erdélyi Múzeum-Egyesület tudományos feladatvállalásának támogatását.