Gergely Attila-Levente polimermérnököt Gr. Mikó Imre-emléklappal tüntették ki

Az Erdélyi Múzeum-Egyesület

Gergely Attila-Levente részére Gr. Mikó Imre-emléklapot

adományozott jelentős oktatói és kutatói tevékenysége, valamint az EME anyagtudományi kutatócsoportjában végzett munkája elismeréséül.

Az Erdélyi Múzeum-Egyesület elnöksége 2005-ben, az Egyesület alapítója, gr. Mikó Imre születésének 200. évfordulója alkalmából Emléklapot alapított az Egyesület újjászervezésében és folyamatos működtetésében kiemelkedő munkát végzett tagjai és pártolói számára.

A díjat 2022. november 18-án, nyújtotta át Bitay Enikő, az EME elnöke és Bogdándi Zsolt, az EME főtitkára A Magyar Tudomány Napja Erdélyben 21. fórumának megnyitóján.

Gratulálunk!

Gergely Attila Levente mérnöki tanulmányait a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Marosvásárhelyi Karán, ezt követően a brassói Transilvania Egyetemen végezte. Doktori tanulmányait az Amerikai Egyesült Államokban folytatta az Akroni Egyetem Polimer Mérnöki és Tudományok Karán. PhD-oklevelet 2014-ben szerzett polimer tudományok szakterületen. 2014–2015 között kutatásvezető volt, melynek keretében polimeralapú, rákos daganatok diagnosztikájára alkalmas vegyületek előállítását vizsgálta. 2016-tól a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem adjunktusa, ahol egy új, a polimer szálas szövedékekkel kapcsolatos kutatást indított el. Fő kutatási területe a polimer szálas szövedékek előállítása és vizsgálata. Munkájának magas színvonala, szakmai kvalitásai oktatói-kutatói tevékenységében is megmutatkoznak. Aktívan vesz részt az egyetemi életben, nemzetközi konferenciákon mutatja be kutatási eredményeit. Az EME anyagtudományi kutatócsoportjának tagja, külső munkatársa. Tanulmányaik neves szakfolyóiratokban jelentek meg.

Köszönjük a magyar nyelvű módszeres tudományos kutatás művelését, az Erdélyi Múzeum-Egyesület tudományos feladatvállalásának támogatását.

Fotó: Pakó László