Emberek és kontextusok 25 kötet

Időpont
Helyszín(ek)
EME székház, előadóterem
Szervező(k)
EME Kiadó

Az Erdélyi Múzeum-Egyesület székházában Kolozsvár, Napoca (Jókai) utca 2-4. szám 2024. április 9-én (kedden) 16 órai kezdettel sor kerül a 25. kötetéhez érkezett Emberek és kontextusok sorozat bemutatására.

A sorozat új kötetei:
Ferencz Melinda: 20. századi erdélyi magánlevél-gyűjtemények. Erdélyi Múzeum-Egyesület, Kolozsvár. ISBN 978-606-739-242-5. (Emberek és kontextusok 24.)
Bemutatja Vajda András egyetemi docens, Sapientia EMTE
Bakos Áron: Aranyosszéki katonatörténetek. Néprajzi, antropológiai elemzés. Erdélyi Múzeum-Egyesület, Kolozsvár. ISBN 978-606-739-249-4. (Emberek és kontextusok 25.)
Bemutatja Jakab Albert Zsolt tudományos főkutató, Nemzeti Kisebbségkutató Intézet
Az Emberek és kontextusok sorozatot ismerteti és méltatja Bárdi Nándor tudományos főmunkatárs, Társadalomtudományi Kutatóközpont Kisebbségkutató Intézet

Felszólalnak a sorozat köteteinek szerzői. Házigazda Biró Annamária kiadói vezető, Keszeg Vilmos sorozatszerkesztő.
A rendezvény online formában is követhető lesz ezen a linken
Minden érdeklődőt tisztelettel várunk.

Az Emberek és kontextusok sorozat 2008-ban indult a Mentor Kiadó gondozásában; a 6. kötettől az Erdélyi Múzeum-Egyesület jelenteti meg. Az új forrásokat feltáró, közlő és értelmező kötetek a társadalomkutatók és a népi életforma, a hagyományok iránt érdeklődő olvasók figyelmére tartanak számot. A „nyitott könyvnek” nevezett kiadványok az olvasó számára lehetővé teszik a forrásokban való elmerülést, valamint a kutató módszertanába való betekintést.