Oberfrank Ferencet, az MTA Köztestületi Igazgatóság igazgatóját Gr. Mikó Imre-emléklappal tüntették ki

Az Erdélyi Múzeum-Egyesület

Oberfrank Ferenc részére Gr. Mikó Imre-emléklapot

adományozott jelentős kutatói és tudományszervező tevékenysége, valamint az Erdélyi Múzeum-Egyesület szándékainak megvalósításában és az erdélyi magyar tudományosság támogatásában kifejtett munkája elismeréseként.


Az Erdélyi Múzeum-Egyesület elnöksége 2005-ben, az Egyesület alapítója, gr. Mikó Imre születésének 200. évfordulója alkalmából Emléklapot alapított az Egyesület újjászervezésében és folyamatos működtetésében kiemelkedő munkát végzett tagjai és pártolói számára.

A díjat 2023. március 25-én, Kolozsváron nyújtotta át Bitay Enikő, az EME elnöke és Bogdándi Zsolt, az EME főtitkára az EME 2023. évi rendes közgyűlésén.

Gratulálunk!

 

Laudáció Oberfrank Ferenc  Gr. Mikó Imre emléklappal való kitüntetéséhez 

Oberfrank Ferenc kutatóorvos, egyetemi docens és diplomata. Általános orvosi diplomáját a budapesti Semmelweis Egyetemen szerezte, majd az MTA Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézetében kezdett el dolgozni kutatóorvosként, később az intézet ügyvezető igazgatója volt. Egyetemi oktatói munkásságának középpontjában a bioetika áll, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karának és a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karának címzetes egyetemi docense. Diplomataként külszolgálatot teljesített többek között Párizsban és Strasbourgban. Kutatásszervezőként számos magyarországi és nemzetközi tudományos program életre hívója, kiemelendő a Nemzeti Agykutatási Program, melynek előkészítésében és megvalósításában kulcsszerepet játszott.

Köszönjük, hogy az MTA Köztestületi Igazgatóságának vezetőjeként támogatja az Erdélyi Múzeum-Egyesület tudományos kapcsolatainak kiterjesztését, szerepet vállal az MTA és az EME közötti együttműködés erősítésében.

Bitay Enikő, Kolozsvár, 2023. március 25.