Veress Erzsébet vegyészt Gr. Mikó Imre-emléklappal tüntették ki

Az Erdélyi Múzeum-Egyesület

Veress Erzsébet

részére Gr. Mikó Imre-emléklapot

adományozott jelentős oktatói és kutatói tevékenysége, valamint az Erdélyi Múzeum-Egyesület szándékainak megvalósításában és az erdélyi magyar tudományos élet szervezésében kifejtett munkája elismeréséül.

 

Veress Erzsébet vegyész, az EME külső tudományos munkatársa, az EME tiszteleti tagja, a Természettudományi szakosztály egykori elnöke, az MTA külső köztestületi tagja. Veress Erzsébet egyesületünk tudományszervező, kutatási és tudományterjesztési tevékenységeiben egyaránt aktívan részt vett. Híve volt az interdiszciplináris kutatásoknak, vezetője az archeometriai kutatócsoportnak, segítette a közösségi tudományos érdekek érvényesítését, az egyetemi és a tudományos képzést, a magyar szakmai nyelv ápolását.

Magas szintű vegyészkutatói szaktudása, oktatói, mentori és mosolygós emberi lénye mindannyiunkat magával ragadott. Köszönjük, hogy ismerhettük!

Veress Erzsébet életének 71. évében (2020. november 10-én hunyt el Kolozsvárt), a múlt héten hunyt el, sajnos a kitüntetést már nem veheti át. Fényképe kivetítésével tiszteletünket fejezzük ki. A nyílhegyek, a vassalakok, a kerámiatöredékek, a csillogó üvegek birodalmában folytatjuk a kutatásokat a kutató kollégákkal, volt tanítványaival együtt. Az ő emléke is erősíteni fog a munkában, szellemisége tovább él a közösen elkezdett, és folytatott kutatásokban.