EME-rendezvények Online-platformon

EME-rendezvények Online-platformon

Tisztelt Kollégák! Intézményünk díjmentesen megkapta a „G Suite Basic" (Google alap-programcsomagot), ezáltal lehetőségünk van a Google Apps alkalmazáscsomagok használatára. Szeptember 30-ig pedig ennek prémium változatát is használhatjuk díjmentesen.

Az egyik alkalmazás ezek közül a Google Meet, mely video-megbeszélések (rendezvények, konferenciák) szervezését teszi lehetővé.

A Google Meet megbeszéléshez bármilyen ingyenes Google fiókkal (avagy regisztráció nélkül) lehet csatlakozni. Azonban beszélgetést indítani, kezdeményezni (szobát létrehozni) csak G Suite alkalmazóként lehet. Az EME munkatársai, s azon szakosztályi vezetők, illetve tagok, akik rendezvények szervezésével foglalkoznak igényelhetnek eme postafiókot, amennyiben még nincs EMÉ-s Google fiókjuk. Kérjük igényét a titkárságon jelezze (titkarsag@eme.ro), a jelenlegi e-mail címét elküldve, ennek első részét megtartjuk (név), ezt követni fogja a kukac és eme.ro: nev@eme.ro.

Ugyanakkor kérjük a szakosztályok, fiókegyesületek, kutatóintézet tagjait, hogy jelezzék időben, amennyiben online-rendezvényt szeretnének tartani (képernyős-beszélgetés, könyvbemutató, online-felolvasóülés, videokonferencia stb.), hogy a titkárság ebben segíthessen, tájékoztatót nyújtson az alkalmazásról és időben eljuttathassa a hírt az érdeklődőknek. Intézményünknek már van tapasztalata online-rendezvények szervezéséhez, hiszen márciusban sikeresen lebonyolította a 25. Jubileumi FMTÜ videokonferenciát, melyről hírlevélben tájékoztattunk.

Jó egészséget kívánunk, s arra biztatunk mindenkit, hogy használjunk ki minden lehetőséget a tudomány-művelésre!